Öljyhamppuelintarvikkeet

Kylmäpuristetun hampunsiemenöljyn maku on hennon pähkinäinen ja vihreä. Linnunradan tilan öljy on laadukasta ja aina taatusti tuoretta! Sopii hyvin lisättäväksi sellaisenaan salaatteihin, pirtelöihin ja keittoihin sekä muihin valmiisiin ruokiin. Mainio käytettäväksi vaikkapa guacamoleen, hummukseen ja valkosipuliöljyksi. Ei sovellu paistamiseen korkeissa lämpötiloissa, koska öljyn hyvät ainekset tuhoutuvat yli 150 asteessa. Leivonnassa toimii. Erittäin hyvä käyttää myös ulkoisesti ihoöljynä tai ikenille suussa purskutteluun. Hampunsiemenöljy sisältää mm. omega 3-, 6- ja 9- rasvahappoja ja aminohappoja kuten gammalinoleenihappoa (GLA) sekä runsaasti E-vitamiinia. Öljyn tumma väri johtuu sen sisältämästä karoteenista ja lehtivihreästä. Säilytys viileässä ja valolta suojattuna.

Hampunsiemenöljy
250 ml

11 €

Hampunsiemenöljy
500 ml

20 €

Hampunsiemenöljy
1 L

39 €

Hampunsiemenet
300 g / 700 g

5 € / 8 €

Hampunsiemenet, kuorittu
250 g

8 €

Hamppurouhe
300 g / 700 g

5 € / 8 €

Hamppupaketit eläimille

Öljyhampussa on laadukasta proteiinia ja kuitua myös lemmikki- ja kotieläinten karvan, ihon, tassujen ja kavioiden hoitoon sekä vatsan toimintaan esim. koirat, hevoset, kanit, jyrsijät, kanat, lampaat, alpakat ja vuohet. Omega rasvahappojen lisäksi hamppurouhe sisältää mm. E-, B1- ja B2- vitamiineja sekä kivennäisiä kuten magnesiumia, rautaa, kalsiumia ja sinkkiä.

Annostus esimerkkejä: noin 45 kiloinen koira 1 rkl / päivässä, hevonen 0,5 dl - 1,5 dl / päivässä, alpakka vajaa 1 dl / päivässä.

Hampunsiemenet soveltuvat hyvin esim. kaneille ja kanoille (kanat munivat omega3 munia :)

Hamppurouhepelletti eläimille

2,5 kg

5 kg

10 kg15€  25€

40€

Hampunsiemenet eläimille

2 kg / 5 kg / 10 kg Lajittelemattomia; voivat sisältää pieniä määriä kauraa, ohraa tai heinäroskaa

10€ 20€ 30€

Hamppuöljy eläimille

3 L, kylmäpuristettu

45€

Hamppu luonnonkosmetiikka

HAMPPUÖLJY IHOVOITEET

Valmistetaan Linnunradan tilalla hampunsiemenöljystä ja kotimaisesta mehiläisvahasta. Hamppuöljy on erinomainen kosteuttamaan, ravitsemaan ja uudistamaan karheaa ja kuivaa ihoa. Hamppuöljy sisältää runsaasti luontaisesti ihoa hoitavaa E-vitamiinia (antioksidantti).

Hamppukuusenpihkavoide on tehokas huipputuote haavaumiin, hiertymiin ja kovettumiin, sillä vanha kansa sen jo tiesi, että kuusen pihka tappaa bakteereja ja sieniä. Voiteen raikas tuoksu on kuin tuulahdus metsästä!

+UUTUUS+ Hamppu Deo. Tämä hellävarainen ja vain luonnollisia ainesosia sisältävä deodorantti sopii herkällekin iholle. Hamppuöljyn antibakteerinen ominaisuus ja kosteuttavat rasvat hoitavat ihoa, perunajauho ja kosmetiikkasavi pitävät kainalot kuivina. Ruokasooda neutralisoi hajut ja tuoksua antavat eteeriset öljyt, raikas sitruunaruoho ja ihanan metsäinen kataja. Kokeile lähituotettua luonnonkosmetiikkaa ja koe luonnollisuuden pehmeä kosketus ilman turhia kemikaaleja!

Ei lisättyjä väri-, haju eikä säilöntäaineita. Tuotteet on turvallisuusarvioitu. Säilyvyys hamppuöljyvoiteella ja hamppu deodorantilla noin 6 kk viileässä, kuusenpihkavoiteella 24 kk.

Hamppuöljyvoide
14 ml

25 ml

50 ml


6,50 €

9,50 €

16 €

Hamppukuusenpihkavoide
14 ml

25 ml


12,50 €

19,50 €

Hamppusaippua
pieni / iso

5 € / 6 €

Hamppukosmetiikka Lahjapakkaus
sis. hamppuvoide 14 ml ja hamppusaippua

12€

Alpakanvillaan huovutettu hamppusaippua


12€

Hamppu Deo
55 g, tuoksuina kataja tai sitruunaruoho

19,50€

Alpakanvilla, -lanka ja asusteet

Alpakkamme keritään kerran vuodessa ja tämä vuoden kohokohta on yleensä toukokuun lopulla, jolloin karvapallerot riisutaan kevyempään kuosiin. Ja ovat ne kyllä käsittelyn jälkeen hassun näköisiä! Yhdestä alpakasta saadaan raakavillaa noin 3-5 kg, villa puhdistetaan käsin roskasta ja lähetetään kehräämöön kehrättäväksi. Alpakan villakuitu on erittäin ohutta ja siinä on kihara, nämä ominaisuudet tekevät alpakanvillasta ylellisen pehmeää, lämmintä eikä se pistele tai kutita. Villa ei myöskään sisällä lanoliinia, joten allergikot voivat usein käyttää alpakkaa. Alpakanvillaa on miellyttävä kutoa, se soljuu puikoissa ja lopputuloksena saat kestävän, ekologisen, lähituotetun ja pitkäikäisen lempivaatteen!

Alpakanvillaista tuotetta hoidetaan tuulettamalla. Tahranpoistoon käsinpesu 30 astetta, kuivatus vaakatasossa. Villanpesuainetta voi käyttää.

Alpakanvillalanka 100 g
100% alpakkaa, eri värejä

25€

Palmikkopipo
100 % alpakkaa, käsin kudottu,

Jatsi (fawn) tai Dora (valkoinen)

72€

Myssypipo
100 % alpakkaa, käsin kudottu,

Uula (harmaa)

68€

Jättipipo
100 % alpakkaa, käsin kudottu,

(musta)

68€

Kudontapuikot
10 mm, hand made, koivua

18€

Raakavilla
1 kg putsattuna

90 €

ALPAKKATALUTUKSET


Järjestämme alpakkatalutuksia tilauksesta ympäri vuoden, niin yksityishenkilöille kuin isommille ryhmillekin. Noin 2-3 tunnin vierailun aikana tutustutaan eläimiin, kuullaan tarinaa tämän uteliaan kamelieläimen elämästä ja ruokitaan niitä. Lisäksi käydään taluttelemassa alpakoita metsäretkellä noin 2 km reitillä. Kesällä mahdollisuus myös kokeilla alpakka-agility rataa pihassa! Vierailupaketin hinta on 20 €/hlö (sis. alv 10 %), alle 7 v. lapsi ilmaiseksi (talutus aikuisen kanssa) ja 8-18 v. 1 € / ikävuosi. Halutessaan voi ottaa mukaan omia eväitä, nuotiopaikka on käytössä. Talon puolesta tarjolla on aina juotavaa; kahvia, teetä tai mehua. Jos haluaa tarjoilua laajemmin, sekin onnistuu sovitusti. Lopuksi on tilan tuotteitten esittely; myynnissä on Linnunradan tilan omaa tuotantoa; öljyhampputuotteita (elintarvikkeita ja luonnonkosmetiikkaa) ja alpakanvillalankaa ja asusteita.


Lämpimästi tervetuloa Linnunradan tilalle - ihastumaan ja ilostumaan alpakoista!

ALPAKKAVIERAILUT


Teemme alpakoiden kanssa vierailuja markkinoille, erilaisiin tapahtumiin, tilaisuuksiin ja palvelutaloihin. Haluamme tuoda alpakoita ihmisten katseltavaksi ja tutustuttaa tähän uteliaaseen kamelieläimeen ja kertoa alpakoiden elämästä ja hoidosta sekä upeasta villasta mitä he tuottavat. Alpakat ilahduttavat monen ohikulkijan päivää ja se on meillä tarkoituskin :)

Vierailevat alpakkamme ovat tottuneet yleisöön ja eläinten hyvinvointi on meillä aina etusijalla. Näin kaikilla on mukavaa ja vierailut toimintamme tähtihetkiä.

Voit kysyä vierailuista tarjousta suoraan Linnunradan tilalta, alpakkakeikan hinnoittelu perustuu tapahtuman pituuteen, laajuuteen ja etäisyyteen.


Saatavilla myös lahjakortteja Linnunradan tilalle. Lahjakortin voi käyttää tuotteisiin tai palveluihin.